AkzoNobel

PERSBERICHT

AkzoNobel sluit zich aan bij EZ-base

Hazerswoude Dorp, 15 maart 2017

 

EZ-base is zeer verheugd om te melden dat AkzoNobel Decorative Paints  vanaf maart 2017 is toegetreden tot
EZ-base als fabrikant. Inmiddels zijn vele leveranciers en vakhandels in de verfbranche aangesloten bij EZ-base . Met de toetreding van AkzoNobel wordt de database uitgebreid met wereldwijd zeer toonaangevende merken.

Met deze grote speler in de verfbranche lijkt de keuze, het centraal beheren van artikelinformatie via EZ-base, gemaakt. AkzoNobel heeft aangegeven dat ze verschillende merken zal gaan onderhouden binnen EZ-base zoals o.a. Sikkens, Trimetal en Alabastine. AkzoNobel kan daardoor haar klanten binnen de technische vakhandel voorzien van productinformatie via EZ-base.

Vanaf juli 2017 zal AkzoNobel ook toetreden tot EZ-base als vakhandel. Hierdoor krijgt AkzoNobel toegang tot productinformatie van leveranciers welke voor AkzoNobel zijn vrijgegeven. AkzoNobel zal deze productinformatie intern gaan gebruiken voor verschillende doeleinden zoals het vullen van haar eigen webshops en websites. Toeleveranciers worden verzocht ook aan te sluiten bij EZ-base waarmee het distribueren van productinformatie zo efficiënt mogelijk kan verlopen. In de komende tijd zal EZ-base samen met de bij haar aangesloten vakhandels leveranciers gaan benaderen voor een verdere uitbreiding van de centrale database voor de verfbranche.

Over AkzoNobel, internationale verf- en coatingonderneming

AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het dagelijks leven prettiger maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën leveren zij essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleuren voor consumenten en industrie wereldwijd.

Over EZ-base, uw ijzersterke partner in informatievoorziening

Data is van essentiëel belang. In dit digitale tijdperk is het centraal, eenvoudig en veilig kunnen onderhouden van productgegevens van groot belang. Dit creëert overzicht, controle en standaardisatie. Tevens zorgt dit voor een meer gestroomlijnde workflow, er hoeven geen dubbele handelingen meer verricht te worden. EZ-base biedt hiervoor de oplossing. Bovendien is deze informatie voor zowel leverancier als vakhandel vervolgens direct in te zetten voor publicatiedoeleinden zoals webshops/websites en catalogi. Het onderliggende Product Information Management (PIM) systeem wordt ook veelvuldig gebruikt voor interne informatievraagstukken.