Hand drawing empty diagram on virtual whiteboard

Om artikelen goed vindbaar te maken in een database, moeten zij worden ingedeeld in een classificatie. EZ-base heeft hier haar eigen boomstructuur ontwikkeld, gebaseerd op marktervaring. Deze indeling blijft aangevuld worden waar nodig. Naast deze EZ-base classificatie kunt u uw artikelen ook koppelen aan een eigen classificatie.

De voordelen van het toevoegen van een eigen classificatie:

  • U kunt uw artikelen verwerken volgens een eigen boomstructuur
  • Filteren in EZ-web is hierin mogelijk op basis van eigen kenmerken
  • Uw artikelen zijn via meerdere ingangen vindbaar

In EZ-base zijn verschillende classificaties beschikbaar. Er kan gezocht worden binnen de EZ-base-, ETIM- en eigen classificatie. Voor u als leverancier is het mogelijk uw artikelen in EZ-base te plaatsen op basis van uw eigen productindeling. U kunt hiermee uw eigen website(indeling) reproduceren binnen EZ-base en doorzoekbaar aanbieden aan uw afnemer. Dit vergroot de vindbaarheid van uw artikelen.

Eigen classificatie indeling

Binnen de verschillende classificaties kan gefilterd worden op merk, type, soort, leverancier en kenmerk. Binnen de EZ-base classificatie zijn dit de door ons gestandaardiseerde kenmerken. In de ETIM classificatie zijn dit de ETIM kenmerken en bij de eigen classificatie de kenmerken zoals ze door u worden aangeleverd. Het filter in EZ-web past zich aan de gekozen classificatie aan. Op deze manier heeft uw afnemer meerdere mogelijkheden om een artikel te vinden.

Eigen classificatie kenmerken

Heeft u meerdere classificaties voor verschillende doeleinden? Geen probleem, in de software kunt u meerdere classificaties beheren. Uw klant krijgt echter maar 1 classificatie te zien. Hiervoor kunt u in het onderhoudsprogramma een hoofdclassificatie benoemen.