Iedere dag besteden bedrijven veel manuren aan het onderhouden van hun artikelbestanden. Dit betreft alle data van logistieke artikelgegevens tot aan rijke informatie die gepubliceerd kan worden op websites of in catalogi. Het doel van EZ-base is het vereenvoudigen van het verzamelen van deze gegevens om uiteindelijk tot standaardisatie te komen.

Het EZ-team uniformeert de artikelgegevens van de leverancier. Op deze manier kunnen die als basis dienen voor de zoekmachines die door de vakhandel worden ingezet op verschillende websites. Wij helpen, als spin in het web, zowel leverancier als vakhandel het onderhouden van hun artikelgegevens zo gemakkelijk mogelijk te houden.

Al onze klanten kunnen gebruik maken van het onderliggende Product Information Management (PIM) systeem, EZ-catalog. Dit is het systeem waarmee zij hun assortiment in EZ-base onderhouden. Met EZ-catalog kunt u dankzij handige functies op een gestructureerde manier alle artikeldata kwalitatief verbeteren en verrijken. In het systeem bepaalt u ook een opmaak die wordt overgenomen bij het produceren van catalogi en het voeden van websites/webshops.

Tenslotte gebruiken onze leden deze software steeds meer om hun interne informatievraagstukken op te lossen. De artikelgegevens in EZ-base kunnen namelijk zeer eenvoudig en snel worden geëxporteerd voor eigen gebruik of dat door derden.