EZ-base heeft een unieke kleurendatabase gelanceerd waarin per fabrikant kleurenwaaiers en kleurnummers gekoppeld kunnen worden aan de basisverf van een fabrikant. Een fabrikant levert per product meerdere basisverven om te komen tot een lichte- of donkere verf op kleur uit een verfmengmachine. Om de juiste prijs te kunnen tonen in een webshop is het noodzakelijk dat de kleurenwaaiers, kleurnummers en de bijbehorende basisverf van een fabrikant online beschikbaar komen. EZ-base heeft in de afgelopen jaren hiervoor een database ontwikkeld waar de kleurinformatie van een fabrikant in opgeslagen kan worden. Vervolgens kan een grossier / vakhandel deze gegevens online opvragen zodat de kleurenwaaiers en kleurnummers getoond kunnen worden bij de desbetreffende producten in de webshop. EZ-base heeft als eerste fabrikant PPG mogen aansluiten op de kleurendatabase en heeft vervolgens ook de webshop van verfgrossier Habeco aangesloten op de EZ-colour database. EZ-base is hard op weg om meerdere fabrikanten en handelaren aan te sluiten op de database.

De EZ-colour database biedt vele voordelen aan bedrijven. Zo kan de fabrikant haar informatie met meerdere klantgroepen delen i.p.v. met individuele bedrijven data uit te moeten wisselen. De handelaar krijgt meerdere fabrikanten en merken onder 1 dak en kan via 1 koppeling de kleurinformatie van verschillende merken presenteren in de webshop. Ook kan er intern veel efficiency behaald worden omdat men nu ook de juiste basisverf kan selecteren uit de database door opgave van een kleurenwaaier en een kleurnummer. Tot op heden kon men deze informatie alleen maar via een verfmengmachine achterhalen of via fabrikant specifieke software.

EZ-colour is via API koppelingen benaderbaar en heeft ook een Widget beschikbaar welke geïntegreerd kan worden in een webshop of ERP. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze database zal uitgroeien tot een vaste waarde in de internationale verfwereld.

Geïnteresseerd?