Multizaag heeft als eerste leverancier 5 sterren behaald met de Leveranciers Datawaardering bij EZ-base. Wij zijn benieuwd hoe Multizaag het proces van de Datawaardering in de praktijk heeft ervaren en interviewde Thieme van de Holt hierover.

Waarde van Datawaardering voor klanten
Door het delen van correcte en duidelijke productdata merkt Multizaag dat klanten makkelijker zelf het juiste product kunnen kiezen in de webshop van Multizaag. Dit bespaart Multizaag een hoop tijd aan het beantwoorden van e-mails en telefoontjes met vragen, omdat klanten de informatie op de website kunnen vinden. Klanten kunnen hierdoor alle producten makkelijker en sneller online bestellen.

Goede data draagt bij aan het werven van nieuwe klanten, een stijging van het aantal bestellingen en uiteindelijk de omzet zonder extra werk. Klanten kunnen eenvoudig via EZ-base een koppeling maken om de producten met de juiste productdata op de eigen website te plaatsen.

Datakwaliteit verhogen met Datawaardering
Mede door EZ-base heeft Multizaag haar eigen producten kunnen optimaliseren op de website. Hierdoor is alle productdata kort en bondig, maar duidelijk om de klanten te kunnen informeren over de aanschaf van precies het juiste product.

Door EZ-base ziet Multizaag wat de waarde is van de Datawaardering. Multizaag heeft inzicht gekregen in de eigen data en ziet met behulp van de Datawaardering de verbeterpunten om de datakwaliteit te verbeteren. Door deze kritische kijk komt Multizaag tot de conclusie dat Datawaardering een belangrijk punt is om Multizaag naar een hoger niveau te brengen. Door de verbeteringen aan de data merkt Multizaag dat klanten veel eenvoudiger de juiste keuzes kunnen maken voor de aanschaf van het juiste product.

Gericht onderdelen intern aanpakken om de datakwaliteit te verhogen
Door de Datawaardering is het duidelijker en eenvoudiger om de juiste productkeuze te maken. Het maakt het schrijven van productomschrijvingen ongecompliceerd en bondiger. Mede door de Datawaardering worden de producten niet alleen meer gevonden in Google, maar ook door andere zoekmachines en kunnen klanten gerichter zoeken op de juiste informatie.

Proces van Datawaardering
In samenwerking met en door de ondersteuning van EZ-base heeft Multizaag niet alleen haar eigen productdata kunnen verbeteren, maar ook alle beschikbare data duidelijk en inzichtelijk gemaakt voor haar (toekomstige) klanten.

Thieme: “Door de nauwe samenwerking met EZ-base zijn wij tot de 5 sterren waardering gekomen. Wij raden iedereen aan om nauw contact te houden met EZ-base om de eigen data te optimaliseren en waar nodig te verbeteren. Uiteraard is dit niet in één dag gerealiseerd, maar het resultaat is het belangrijkste. Helemaal in de huidige (online) tijd is het zo van belang om alle data juist te hebben staan. Wij herkennen het belang van data en zijn ons er steeds meer van bewust dat data niet alleen van belang is om te verantwoorden, maar ook om de klant te kunnen sturen en te informeren om het juiste product aan te schaffen. Omdat wij een lange periode geen focus hebben gehad op EZ-base zijn het aantal klanten die via hen bij ons zijn gekomen nog niet heel groot, maar de al bestellende klanten hebben met veel lof gereageerd op alle beschikbare data!”

Wie is Multizaag?
Multizaag.nl is gespecialiseerd in het leveren en produceren van alle denkbare soorten zaagbladen. Ons focus ligt op multitool zaagbladen, reciprozaagbladen, cirkelzaagbladen en decoupeerzaagbladen. Daarbij werken wij samen met de grotere merken om ons assortiment zo compleet mogelijk te maken.

Wij zijn een Nederlandse organisatie met Europese ambities, een dynamisch en flexibel bedrijf waardoor wij de complete markt kunnen bedienen. Van groothandel tot eindgebruiker. Multizaag streeft ernaar de beste kwaliteit te leveren voor een betaalbare prijs. Daarbij is het uiteraard mogelijk om (vanaf kleine afnames, voor een laag risico) ons volledige assortiment onder een private label aan te bieden.

Al onze producten worden vanaf heden volledig duurzaam verpakt voor onze bijdrage aan het milieu, zo ook om alle juiste data over te brengen aan de klant. Wij hopen in contact te komen met potentiële nieuwe klanten om onze productrange aan te bieden! Er kan altijd contact opgenomen worden met ons via email (info@multizaag.nl) of via telefoon (0172-404404).