EZ-base zet, in haar normalisatieproces, relevante leverancierskenmerken om naar uniforme gestandaardiseerde kenmerken, waardes en eenheden. EZ-base heeft in samenwerking met de vakhandel haar classificatie daarvoor uitgebreid met vastgestelde kenmerken. Deze kenmerken dienen als productfilters, en zijn noodzakelijk voor een goed werkende webshop.

Na het vaststellen van de kenmerken, waardes en eenheden, ligt nu de focus volledig op het vullen hiervan. Ferney en Zevij-Necomij hebben eerder dit jaar hierin het voortouw genomen door hun private labels te voorzien van deze kenmerken. De eerste resultaten zijn zichtbaar in de webshops van de vakhandels welke hebben aangegeven dat de vindbaarheid enorm is verbeterd van deze producten.

Het vullen van de kenmerken is onderdeel van het EZ-base normalisatieproces.

Wat is het normalisatieproces?

Normaliseren is het uniform vastleggen van kenmerken per classificatie, zodat bij een zoekopdracht alle artikelen met dit kenmerk naar voren komen.
Elke leverancier benoemt bepaalde kenmerken naar eigen inzicht. Wat bij de ene leverancier “capaciteit” genoemd wordt, wordt bij de andere leverancier “bereik” genoemd.

De verschillende kenmerken “bereik” en “capaciteit” worden via normalisatie toegevoegd onder 1 genormaliseerd kenmerk, zodat beide machines gevonden worden wanneer er gezocht wordt op boorcapaciteit.

Doordat er is vastgesteld welke kenmerken genormaliseerd moeten worden, wordt dit toegepast voor alle relevante kenmerken in de database. Bijvoorbeeld kleuren als “scuba blauw”, “aqua blauw”, “ocean blauw” worden genormaliseerd zodat alle artikelen met deze verschillende benamingen gevonden worden bij het zoeken.

Bekijk onze video om te zien wat normaliseren precies inhoudt.

Wilt u ook dat uw producten beter vindbaar zijn in de webshops? Neem dan contact met ons op.